Skedsmo Helse og Terapi

Din helse er viktig for oss

Qigong


Qigong er en effektiv form for trening som bygger på kunnskap om kroppens energistrømmer og evnen til å påvirke disse gjennom bevegelser.
Denne treningsformen har eksistert i Kina i flere tusen år. Qigong er en terapiform på lik linje med akupunktur og inngår som en del av Tradisjonell Kinesisk Medisin (TCM). Qigong er omtalt i American Journal of Acupuncture som “akupunktur uten nåler”.

TCM bygger på at kroppsenergien sirkulerer gjennom bestemte kanaler eller meridianer. Ifølge TCM er blokkert Qi i en slik meridian, et uttrykk for en ubalanse og den kan føre til sykdom i forskjellige tilknyttede organer. Qi står for energi og er den livskraft som finnes i alt som lever. Gong står for bevegelse, lek og være en del av. Gjennom spesielle repeterende bevegelser aktiveres akupunkturpunktene i våre meridianer og energien vil flyte fritt.

Qigong er energetiske øvelser som øker blodsirkulasjonen og stimulerer muskler, ledd og sener. Bevegelsene er myke og langsomme.

For noen blir det å trene Qigong en livsstil, for andre noe en gjør en gang i blant. En føler seg vel, gjerne opplagt og våken når en trener Qigong. Regelmessig trening gir fri flyt av energi som igjen fører til god helse.